(ВІДЕО) Не підірватись на міні, ухилитись від ракети й знищити окупантів – прикордонник «Хрум» про звільнення Андріївки

НАЗАД
23 грудня 2023 13:38

«Хрум» у складі групи прикордонників в селі Андріївка, що на Донеччині, утримував позиції від контратак ворожих сил й забезпечував остаточне звільнення населеного пункту від російських загарбників.

У район виконання бойового завдання висувались на бронетранспортері. Одразу після висадки з машини прикордонники потрапили під обстріл, ворог завдавав ударів по маршруту висування резервів зі 120-мм міномета. Далі був шлях до села Андріївка, де йшли важкі бої з окупантами.

Під час руху по зруйнованому окупантами селу «Хрум» ледь не підірвався на міні. «Коли ми заходили під ногами багато усього було, балки, колючий дріт. Зашпортнувся, упав й під коліном щось клацнуло. Потім, ще один побратим розповідав, як наступив на міну й вона клацнула, але не спрацювала. Я одразу згадав цей звук й усвідомив, що міг підірватись на міні», - пригадав щасливий випадок боєць.

Військовослужбовець з побратимами тримали оборону в одній з найближчих до ворога точок, біля залізниці. Через таку близькість до лінії зіткнення був високий ризик потрапити під вогонь противника. «Це була найперша хата від залізниці. До залізниці було метрів 10. Вона дуже прострілювалась протитанковими керованими ракетами. Проблема була в тому, що в укритті погано ловила радіостанція й для виходу на зв'язок потрібно було виходити нагору, а «сікли» там буквально одразу. Одна ракета вибухнула десь за пів метра від мене, влучила в стіну. Почув, що летить ракета й встиг відскочити», - розповідає «Хрум».

Перед ротацією на позиціях, де тримав оборону «Хрум» відбувся бій. Піхота супротивника намагалася контратакувати, але за допомогою дрона прикордонники виявили російських зайд та знищили їх. «Почала заходити наша заміна, інший підрозділ, й нам дали команду зніматись. Але це неможливо було на той момент – противник розпочав штурм. Дрон передав про першу групу, але трошки запізно, тож ми не встигли спіймати. Там інша група їх розібрала нормально. За другу групу нам раніше передали і я їх впіймав. Два окупанти бігли, я й відпрацював по них», - розповідає український захисник.

Наступного дня залишки російсько-окупаційних військ були вибиті з села. «На ранок, як тільки посвітліло, ми почали зачищати Андріївку, а залишки військ окупантів, які ховались у підвалах, почали виходити. Вони тікали, оскільки вже навіть касок не мали», - резюмував прикордонник.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси